[Regulament] Joc

În această secţiune găsiţi regulile generale ale jocului.
Închis
Avatar utilizator
Saherinho
Fondator AZ2
Fondator AZ2
Mesaje: 450
Membru din: Lun Aug 27, 2018 2:59 pm

Lun Feb 04, 2019 12:48 pm

Abateri:
Pe când prima abatere de la o regulă va fi sancționată conform regulamentului, a doua se poate sancționa mult mai aspru. Acest lucru se aplică doar în cazul blocării chatului timp de măcar 12 ore sau a contului.

A. DENUMIRE
1. Este strict interzisă folosirea cuvintelor obscene sau cu tentă sexuala accentuată de orice tip, a prescurtărilor, a expresiilor rasiale sau a insultelor în componența caracterului sau breslei dumneavoastră.
2. Numele unui caracter sau al unei bresle nu trebuie să conțină numele unui server privat de metin. (ex: “Metin2Exemplu” sau “M2Exemplu”). Singura excepție este Metin2Arizona.
3. Numele unui caracter sau al unei bresle trebuie să fie descifrabil. Asta înseamnă că numele de tipul “llllllllllllllllllllll” sau ce conțin litere la întâmplare sunt ilegale.
4. Numele unui caracter sau al unei bresle nu trebuie să fie foarte asemănător cu al altui jucător / altei bresle. Decizia de a sancționa o astfel de denumire stă la baza perspectivei staff-ului. În plus, este strict interzis să cereți iteme în numele altui jucător cu un astfel de nume.
5. Caracterele sau breslele facute in special pentru a batjocori un jucator / membru staff sunt impotriva regulamentului. In cazul in care liderii refuza desfintarea breslei, atat el cat si membrii breslelor respective pot fi pedepsiti de asemenea cu ban permanent.


B. COMPORTAMENT
1. Este interzisă jignirea în orice fel direcționată către jucători sau staff, indiferent de relația cu aceștia. Aluziile ofensatoare sunt de asemenea interzise. Prescurtările vor fi interpretate mereu precum ar avea un înțeles negativ.
Insultele aduse jucătorilor se pedepsesc cu blocarea chatului de la 15 minute până la 12 ore în funcție de gravitate și frecvență.
Insultele aduse unui membru staff sau serverului se pedepsesc cu blocarea chatului de la 12 ore până la 24 de ore sau blocarea temporară sau definitivă a contului.
Insultele pe la spatele unui membru staff sunt mult mai serioase, contul tau putând fi blocat direct pentru acestea.

Când staff-ul nu monitorizeaza chatul, daca sunteți jigniți sau credeți că un jucător încalcă regulamentul, va trebui să deschideți un topic la secțiunea “Reclamații Jucatori”.

2. Expresiile rasiale sau xenofobe sunt strict interzise.
Se pot sancționa cu blocarea chatului până la 4 ore.
3. Hărţuirea jucătorilor este strict interzisă. Prin hărţuire se înţelege deranjarea altor jucători, împiedicarea acestora de a se mişca, luarea peste picior sau batjocorirea acestora în orice fel.
Încălcarea acestei reguli poate duce la kick / kill sau mute. Rămâne la dispoziţia adminului sancţiunea pe care acesta o va aplica.
4. Sunt interzise afirmațiile de genul “staff-ul este egal cu 0”, “ești pus în staff degeaba” etc.
Acestea se vor sancționa cu blocarea chatului timp de 8 ore.
5. Răspândirea de informații false ce au ca scop pătarea imaginii serverului este strict interzisă. De asemenea, acuzațiile nefondate aduse staff-ului nu sunt tolerate.
Aceasta se vor sancționa cu blocarea permanentă a contului de joc sau chiar al protocolului de internet (adresei IP).
Nu suntem responsabili dacă precizați că a fost o glumă. Glumele pe acest subiect sunt strict interzise.
Amenințările direcționate către server se pedepsesc în același fel.
6. Un jucător are obligația de a răspunde în cazul în care un membru al staff-ului i se adresează.
În unele cazuri, acest lucru poate duce chiar la ban permanent.
7. Întrebările adresate unui membru staff se vor pune direct. Cele de genul “ești?” sau “am o problemă, mă poți ajuta” vor fi ignorate complet.
Acest lucru stă, din nou, la discreția acelui membru.
8. Apelarea la un membru staff fără motiv de 2 sau mai multe ori este strict interzisă.
În funcție de număr, se poate sancționa chiar și cu blocarea chatului de la 30 de minute până la maxim 3 ore.
9. Jucătorii nu au dreptul să testeze cunoştinţele unui membru al echipei, sau să-i tragă la răspundere pe aceștia.
Se sancționează cu blocarea chatului sau a contului, durata fiind decisă în funcție de gravitate.
10. Sfidarea unui membru staff este, de asemenea, interzisă.
Se pedepsește cu blocarea chatului timp de 8 ore în primă instanță.
11. Luarea peste picior sau la mișto a unui membru staff nu este tolerată.
Astfel de infracțiuni se pedepsesc cu blocarea chatului sau a contului în funcție de situație.
12. Întreruperea sau deranjarea unei activități al unui membru staff (e.g duel pe site, negoț) este împotriva regulamentului.
O astfel de turbulență se pedepsește cu blocarea contului pentru 2 zile.
13. Tentativa de a înșela un membru staff sau un player în orice fel este pedepsită.
Printre sancțiuni este inclusă și blocarea permanentă a contului.
14. Impersonarea unui membru staff sau a unui jucător este o faptă gravă. În aceeași arie se încadrează și pretinderea apartenenței echipei.
Se poate sancționa cu blocarea permanentă a contului.
15. Postarea de imagini, clipuri care au caracter jignitor și/sau denigrator, care fac referire sau aduc atingere vieții personale a oricărui membru al staff-ului Metin2Arizona se sancționează cu ban IP pe site și/sau joc. Se aplică și la alte informații cum ar fi numărul de telefon. Această regulă nu se aplică in cazul jucătorilor.
16. Amenințările referitoare la viața reală a oricărui membru al echipei Metin2Arizona se sancționează cu ban IP; Această regulă nu se aplică in cazul jucătorilor.
17. Reclama dedicată altor servere private de Metin2 se poate pedepsi cu ban permanent sau blocarea chatului timp de 24 de ore.
18. Este strict interzisă compromiterea investigațiilor unui GM - în cazul în care sunteți întrebați despre un suspect (de obicei suspectat de hack), informarea acestuia vă va pune în postura unui complice și poate duce la ban (și chiar pe IP în unele cazuri); de asemenea, este interzis să îi informați pe ceilalți despre o investigație asupra dumneavoastră.
În cazul în care un jucător refuză să divulge informații referitoate la investigație, acesta poate fi sanctionat cu ban permanent.
19. Discuţiile purtate cu membrii staff-ului nu pot fi împărtăşite altor persoane decât cu acordul scris al acestora.
20. Spamul este strict interzis. Prin spam înţelegem repetarea abuzivă a aceleiaşi fraze de mai mult de 4 ori. Constatarea abuzului rămâne la atitudinea adminului. Abaterea de la aceasta regulă va fi sancţionată cu mute începand de la 15 minute până la 2h în funcţie de gravitate.
21. Orice atac de tip DoS (inclusiv Distributed), dacă ţinta acestuia este un un membru staff, se sancţionează cu ban IP. Dovezile prezentate vor fi considerate valide sau nu de către echipă în momentul prezentării acestora. Această regulă nu se aplică în cazul jucătorilor.
22. Orice afiliere directă cu o persoană care lansează un atac de tip DoS asupra unui jucător va duce la blocarea permanentă a contului sau IP-ului.

C. BRESLE
1. Este interzis să acceptati cererea pentru războiul de breaslă daca au trecut deja 5 minute de când aceasta v-a fost adresată. În cazul în care aţi fost afk şi aţi primit cerere, sunteţi obligaţi să o respingeţi.
Această faptă se pedepsește la prima abatere cu avertisment verbal iar dacă continuă, liderului de breaslă este sancționat cu ban 24h.
2. Este interzisă desființarea unei bresle pe durata războiului.
Încălcarea acestei reguli se pedepsește cu ban 2 zile liderului care sparge breasla.
3. Este interzisa fuga sau statul pe jos.
Încalcarea acestei reguli duce la ban 2 zile.
4. Daca un jucator este singurul ramas la war din breasla sa, acesta este obligat sa iasa.
Încalcarea acestei reguli duce la ban 2 zile.


D. ALTELE
1. Este strict interzisă tentativa de fraudă utilizând site-uri sau programe ce garanteaza accesul unei persoane la datele de logare ale victimei acesteia.
Se pedepsește cu ban permanent.
2. Folosirea programelor de terță parte va fi sancționată cu ban permanent sau pe IP.
3. Folosirea bugurilor pentru a obține un avantaj se sancționează cu ban de la 7 zile până la permanent, în funcție de gravitate.
4. Dacă credeți că un lucru este ilegal dar nu este scris într-un regulament, cel mai probabil este. Întrebați un membru al staffului înainte de a săvârși o astfel de faptă. Doar pentru că regulamentul nu include fiecare situație posibilă, nu înseamnă că puteți profita de asta.
5. Șantajarea unui membru staff se pedepsește cu blocarea chatului pentru 12 de ore sau chiar a contului.
6. Abuzul de portițe (părți nedefinite clar si vulnerabilități) ale regulamentului este o faptă gravă și se pedepseste.
7. Ştergerea unui caracter pentru a evita o pedeapsă (mărimea fiind irelevantă) duce la blocarea protocolului de internet.
8. Dacă un membru staff a răspuns deja la o întrebare sau problemă, acesta nu este nevoit să îşi repete răspunsul.
Continuarea discuţiei pe un subiect închis poate duce la blocarea chatului.
9. Negoţurile cu PaySafe sunt strict interzise.
În cazul în care veţi fi prinşi anunţând, veţi fi sancţionaţi cu 12h mute în primă instanţă, iar apoi ban 30 zile.
10. Jucătorii ce nu deţin un creion nu au voie să scrie colorat în chat sau PM.
Se sancționează cu mute 30 de minute la prima abatere, mute 4h la a doua abatere iar dacă continuă, ban 7 zile.
Imagine
Închis